Gravitas

Opleiding


Om kwaliteit en continu├»teit van de veiligheid te kunnen waarborgen, is zowel informatie als optimalisatie van kennis en niveau erg belangrijk. Gravitas organiseert in het kader hiervan regelmatig opleidingen, workshops en trainingen. Daarbij komen nieuwe technieken en strategie├źn, als wel ontwikkelingen in de beveiligingsbranche aan de orde.

 

Indien gewenst, adviseert en ondersteunt Gravitas Strategic Security bij strategische beveiligingsprocedures. Doelstelling daarbij is het voorkomen en minimaliseren van schade door toedoen van criminele activiteiten. Met andere woorden criminaliteitsbeheersing.

 

Gravitas biedt de volgende opleidingen:

 

Persoonsbeveiliging
Hierbij komen de volgende onderdelen aan bod: talenkennis en communicatie, etiquette, protocol, offensief en defensief rijden, conflicthantering etc.

 

Horecaportiers
Sinds 1 april 1999 valt de horecaportier onder de nieuwe wetgeving om wildgroei binnen de horeca- en overige beveiligingsbranche tegen te gaan. Als horecaportier moet je beheerst om kunnen gaan met emotionele situaties aan de deur, maar je moet je vooral bewust zijn van het effect van je eigen gedrag. Hiertoe leren de portiers tijdens de opleiding sociale vaardigheden en worden praktijk situaties nagebootst. Ook zijn alcohol- & drugsgebruik, rechts- & wetkennis, en veiligheid en brandpreventie onderdeel van de opleiding.

 

Communicatie
Bij beveiliging, (horeca)portiers en Air Marshals moet eerder worden gedacht aan intelligentie en verbale communicatie dan aan fysieke kracht. Vaak kunnen problemen worden opgelost door zelf rustig te blijven en in te praten op de persoon in kwestie. Door communicatie technieken leert de beveiliger adequaat om te gaan met calamiteiten, dit om te voorkomen dat de boel escaleert. Door strategisch te praten met de agressor, kom je vaak al tot de gewenste resultaten. Met praten wordt ook tijd gerekt, waardoor eventueel op de achtergrond versterking geregeld kan worden.

 

Observatie
Hierbij valt te denken aan surveillance diensten, waarbij geleerd wordt verdachte personen te identificeren en te werken met allerlei beveiligingsapparatuur. Observatie omvat het werken in de schaduw of achter de schermen. Door te infiltreren ben je onderdeel van de menigte en kan je op afstand assisteren bij de beveiliging van personen of objecten.

Disclaimer Algemene voorwaarden